TREND TRACKS

THE LONDON TRACK

 

VAN CROIX TOT ANTWERPEN

trendtrack_MOODBOARD.jpg

Credits afbeeldingen: Verilin door Piet-Albert Goethals - Graanmarkt 13 door Frederik Vercruysse - Muller Van Severen - Restaurant Veranda door Bart Kiggen - Villa Cavrois.

 

PLANNING

Deze exclusieve dagtrip  in samenwerking met designexperts Joost Vanhecke en An Michiels van dotsandplanes, opent de deuren van unieke bestemmingen van Croix (FR) tot Antwerpen. Tijdens deze inspiratietour komen design en architectuur in al hun facetten aan bod:

De route start nabij Kortrijk bij Verilin, de luxe linnenproducent. Tussen de bobijnen en authentieke machines zien we hun high-end producten tot leven komen. We maken ook kennis met de indrukwekkende collectie van CC Tapis, het Italiaanse bedrijf dat samen met internationale ontwerpers zoals Patricia Urquiola hedendaagse handgeknoopte tapijten produceert. Vervolgens trekken we net over de grens naar het Noordfranse Croix, voor een bezoek aan Villa Cavrois uit de jaren ‘30. Dit modernistische meesterwerk van architect Robert Mallet-Stevens blinkt uit op het vlak van architectuur, interieur en materiaalgebruik.

Na de lunch brengt Hilde Francq een overzicht met de trends en materialen die in 2019 de toon zullen zetten. In Evergem nabij Gent worden we ontvangen door het internationaal gerenommeerde design duo Muller Van Severen voor een persoonlijke ontmoeting in hun woning en studio. De volgende stop is Graanmarkt 13 in hartje Antwerpen. Vincent Van Duysen ontwierp de interieurs van deze voorloper op het vlak van ‘seasonless’ retail, gecombineerd met restaurant. U krijgt het verhaal bij een aperitief en hapjes van chef  Seppe Nobels.

Op de laatste bestemming - het Antwerpse restaurant Veranda - is het genieten geblazen van het 5-gangen menu van Davy Schellemans, door Gault & Millau omschreven als één van de toppers van de Belgische gastro-bistros, in een interieur ontworpen door rising talent Going East.

 

PRAKTISCH

Datum: 26 januari 2018. Inschrijven kan tot 15 januari 2018.

Maximaal aantal deelnemers: 12

Inclusief:  Bezoeken en lezing Hilde Francq, lichte lunch, aperitief en vijfgangendiner met aangepaste wijnen, een minibus-service met pick-up punten in Antwerpen (Berchem), Gent (Holiday Inn Express) en Kortrijk (Carpool Zwevegem). Na het diner brengt de shuttle u terug naar uw startpunt. 

Tarief: €750,00 (excl. BTW)

Indien het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt, worden de inschrijvingen vroegtijdig afgesloten.

Francq Colors

Hilde Francq is trend- en colorwatcher. Haar bedrijf Francq Colors adviseert bedrijven om de juiste kleuren voor hun producten en hun communicatie te kiezen. Francq Colors publiceert twee keer per jaar een trendrapport met de lifestyletrends, kleuren, materialen, vormen en patronen die in de komende twee jaar de toon zullen zetten. Hilde is een geliefd spreker en geeft talloze trend seminars in binnen- en buitenland. Zo is Hilde ook gastdocent aan de Royal College of Art in Londen.

dotsandplanes

Joost Vanhecke en An Michiels van dotsandplanes organiseren inspiratiereizen voor professionals en hebben een uitgebreide kennis van de Europese designscene.  Joost initieerde doorheen de jaren talrijke tentoonstellingen, product showcases, pop-up shops en tijdelijke restaurants. Hij is gastdocent in de Franse Rubika school of design. An werkte gedurende 10 jaar in London als projectarchitect. Na een Master Curating Contemporary Design verlegde ze haar focus naar expo’s, events en design writing. Joost en An werkten geruime tijd samen in het kernteam van de Kortrijkse Biënnale Interieur.